Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis de o bombă lansată de separatiştii proruşi

Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis în bombardamentele lansate sâmbătă dimineaţa de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, unde violenţele din această săptămână în cadrul unui conflict de lungă durată au stârnit îngrijorarea că ar putea fi declanşatorul unei acţiuni militare ruseşti.

4077 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană a anunţat că un soldat a fost ucis de o bombă lansată de separatiştii proruşi

Armata ucraineană a precizat pe pagina sa de Facebook că a înregistrat 19 încălcări ale încetării focului de către separatişti de la începutul zilei, comparativ cu 66 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Separatiştii au deschis focul asupra a peste 20 de aşezări, folosind artileria grea, care au fost interzise de acordurile de la Minsk, a precizat armata, potrivit Reuters.

Incidentele de bombardamente peste linia care desparte forţele guvernamentale şi separatiştii au crescut brusc în această săptămână, în ceea ce guvernul ucrainean a numit o provocare. Acesta a negat cu tărie sugestiile Rusiei potrivit cărora Kievul ar putea lansa o ofensivă în estul Ucrainei.

Acordurile de la Minsk vizează să pună capăt unui conflict de 8 ani între armata ucraineană şi separatiştii din estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici