Armata ucraineană lucrează la evacuarea soldaţilor rămaşi în Azovstal

Armata ucraineană a anunţat că lucrează pentru a evacua militarii rămaşi în oţelăria Azovstal, după luni de bombardamente, conform BBC.

1414 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană lucrează la evacuarea soldaţilor rămaşi în Azovstal

Armata ucraineană lucrează la evacuarea soldaţilor rămaşi în Azovstal

„Garnizoana Mariupol şi-a îndeplinit misiunea de luptă", a precizat statul major al forţelor armate ucrainene într-o declaraţie.

"Comandamentul militar suprem a ordonat comandanţilor unităţilor staţionate la Azovstal să salveze vieţile personalului... Apărătorii din Mariupol sunt eroii timpului nostru", a adăugat acesta.

Se crede că aproximativ 600 de soldaţi s-ar fi aflat în interiorul uzinei siderurgice.

"Sperăm că vom reuşi să salvăm vieţile băieţilor noştri", a declarat preşedintele ucrainean Volodymyr Zelensky într-o alocuţiune la primele ore ale dimineţii.

"Există răniţi grav printre ei. Ei primesc îngrijiri. Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viaţă".

Oleksandr Danylyuk, un fost şef al securităţii naţionale şi ministru de finanţe, în prezent ofiţer în armata ucraineană, a vorbit în cadrul emisiunii Today de la BBC Radio 4 despre situaţia de la combinatul siderurgic.

El nu a spus cu exactitate câte persoane au rămas la uzină, dar spune că sunt multe, unele dintre ele rănite. "Este o uşurare, dar nu este sfârşitul. Misiunea lor principală este îndeplinită, iar vieţile lor trebuie salvate”, spune el.

Rusia controlează Mariupol, dar nu controlează uzina siderurgică, deşi importanţa strategică a uzinei este minimă în acest stadiu, adaugă el, aşa că este mai degrabă simbolic pentru Rusia să preia controlul total al oraşului.

"Dar această acţiune simbolică îi va costa o mulţime de vieţi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici