Armata venezueleană a urmărit un submarin cu propulsie nucleară, pe care l-a obligat să iasă din apele sale teritoriale

Armata venezueleană a urmărit marţi un "submarin cu propulsie nucleară" străin, pe care l-a obligat să iasă din apele sale teritoriale, a anunţat liderul de la Caracas, Hugo Chavez, în noaptea de miercuri spre joi.

363 afișări
Imaginea articolului Armata venezueleană a urmărit un submarin cu propulsie nucleară, pe care l-a obligat să iasă din apele sale teritoriale

Armata venezueleană a urmărit un submarin cu propulsie nucleară, pe care l-a obligat să iasă din apele sale teritoriale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Forţele navale venezuelene au început să urmărească marţi acest submarin, care "a scăpat pentru că era mai rapid decât noi", a anunţat Chavez, într-o intervenţie televizată.

"Evident, având în vedere viteza pe care nava a atins-o, dar şi mărimea, este vorba despre un submarin cu propulsie nucleară. În curs este o anchetă", a precizat el.

Chavez a declarat că Guvernul are unele "suspiciuni" cu privire la provenienţa submarinului, dar a adăugat că "nu poate acuza pe nimeni" deocamdată.

El a subliniat, însă, că "imperialiştii (nume utilizat pentru a desemna Statele Unite) şi-au făcut un obicei din a naviga în Caraibe şi de a-şi băga nasul peste tot, utilizând şi sateliţi pentru spionaj".

De la sosirea la putere a liderului stângii radicale latino-americane, Venezuela întreţine relaţii conflictuale cu Statele Unite, pe care le acuză frecvent de spionaj.

În schimb, regimul lui Chavez întreţine relaţii strânse cu state ca Iranul şi Cuba, ţări inamice ale Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici