Armenia se pregăteşte să primească populaţia strămutată din Nagorno-Karabah. Peste 40000 de familii sunt aşteptate după capitulare

Armenia se pregăteşte să găzduiască populaţia strămutată din regiunea Nagorno-Karabah după capitularea acesteia în faţa trupelor azere, a declarat prim-ministrul Nikol Pashinyan.

1125 afișări
Imaginea articolului Armenia se pregăteşte să primească populaţia strămutată din Nagorno-Karabah. Peste 40000 de familii sunt aşteptate după capitulare

Sursa foto: MediafaxFoto

Autorităţile armene sunt pregătite să primească venirea în ţară a peste 40000 de familii dislocate de conflictul din regiunea Nagorno-Karabah. Deşi oficialii de la Erevan nu văd nicio ameninţare directă la adresa etnicilor armeni din Karabakh, autorităţile locale susţin opusul.

Populaţia armeană din regiunea separatistă se poate confrunta cu epurarea etnică din partea azerilor, lucru care s-a mai întâmplat în trecut.

Capitularea trupelor armene după 24 de ore de lupte intense s-a încheiat cu semnarea unui armistiţiu fragil intermediat de ruşi, care se ocupă şi de menţinerea păcii.

Ombudsmanul pentru drepturile omului din Karabakh, Gegham Stepanyan, a declarat pe reţelele de socializare că străzile capitalei Khankendi, cunoscută de armeni ca Stepanakert, erau „pline de oameni înfometaţi, speriaţi şi nesiguri în legătură cu viitorul lor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici