Armenia şi Azerbaidjanul se acuză de încălcarea noului armistiţiu din Nagorno-Karabah

  • Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a cerut ca forţele armene să se retragă din Nagorno-Karabah.
  • Premierul Armeniei, Nikol Pachinyan, a declarat că forţele armene "continuă să respecte armistiţiul".
  • Potrivit bilanţului preliminar, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare din ultimele patru săptămâni.
891 afișări
Imaginea articolului Armenia şi Azerbaidjanul se acuză de încălcarea noului armistiţiu din Nagorno-Karabah

Profimedia

Armenia şi Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc, luni, de încălcarea noului acord de încetare a confruntărilor militare în Nagorno-Karabah, mediat de Statele Unite, informează agenţia de presă Reuters.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a declarat luni că vrea să rezolve conflictul prin "mijloace politice şi militare", cerând încă o dată ca forţele armene să se retragă din Nagorno-Karabah.

Premierul Armeniei, Nikol Pachinyan, a declarat că forţele armene "continuă să respecte armistiţiul".

Al treilea acord de încetare a confruntărilor militare a intrat în vigoare luni dimineaţă, după negocierile pe care secretarul de Stat american, Mike Pompeo, le-a purtat cu miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan. Însă, după câteva minute, Ministerul azer al Apărării a acuzat armata armeană de atacarea unor sate în regiunile Terter şi Lachin. În schimb, autorităţile din Nagorno-Karabah susţin că atacurile au fost lansate de armata azeră.

Acesta este al treilea acord de încetare a confruntărilor militare în Nagorno-Karabah. Primele două, mediate de Rusia, au fost încălcate.

Potrivit bilanţului preliminar, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare din ultimele patru săptămâni.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici