Armistiţiu temporar la Alep, introdus la iniţiativa Rusiei

Ministerul rus al Apărării a anunţat încetarea temporară a focului, timp de 48 de ore, începând de joi, pentru reducerea nivelului violenţei armate şi stabilizarea situaţiei în oraşul sirian Alep, informează site-ul postului de televiziune France24.

1252 afișări
Imaginea articolului Armistiţiu temporar la Alep, introdus la iniţiativa Rusiei

Armistiţiu temporar la Alep, introdus la iniţiativa Rusiei (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"La iniţiativa Rusiei," în oraşul Alep a fost introdus un "regim de tăcere" pe durata a două zile, se afirmă în comunicatul ministerului de la Moscova, scopul declarat al armistiţiului fiind acela "de a reduce nivelul violenţei armate şi a stabiliza situaţia".

Capturarea întregului Alep este un obiectiv major al preşedintelui Bashar al-Assad, acest oraş fiind actualmente împărţit în unele sectoare controlate de opoziţie şi altele de guvern.

Moscova a adăugat că armistiţiul din zona Daraya, o suburbie a Damascului, a rămas în vigoare, fiind în general respectat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici