Armistiţiul în Fâşia Gaza a fost încheiat fără îndeplinirea cererilor Hamas, afirmă Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri că Hamas nu a obţinut niciuna din cererile ei pentru a semna un armistiţiu în Fâşia Gaza.

200 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul în Fâşia Gaza a fost încheiat fără îndeplinirea cererilor Hamas, afirmă Netanyahu

Armistiţiul în Fâşia Gaza a fost încheiat fără îndeplinirea cererilor Hamas, afirmă Netanyahu

"Hamas a fost lovită dur şi nu a obţinut niciuna din cererile sale pentru a semna încetarea focului", a declarat Netanyahu într-o conferinţă de presă la Ierusalim, aceasta fiind prima sa declaraţie publică de la intrarea în vigoare a armistiţiului marţi seara.

"Hamas cerea pentru a semna o încetare a focului un port şi un aeroport în Gaza, eliberarea prizonierilor palestinieni, o mediere turcă, plata salariilor funcţionarilor şi alte cereri, dar nu a obţinut nimic", a afirmat el.

"Am acceptat să ajutăm la reconstrucţia teritoriului din motive umanitare, dar numai sub controlul nostru", a adăugat premierul.

Enumerând "succesele" operaţiunii "Frontieră de protecţie", el a declarat că "Hamas nu a mai suferit o astfel de înfrângere din momentul creării sale".

"Am distrus tuneluri de atac, am ucis aproape 1.000 de militari inamici, inclusiv oficiali de rang înalt ai mişcării, am distrus mii de rachete şi sute de poziţii de comandă", a declarat premierul.

"Nu vom tolera niciun tir spre Israel şi riposta noastră va fi şi mai puternică", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici