Armistiţiul încheiat între Hamas şi Israel a intrat în vigoare

Un armistiţiu încheiat între gruparea Hamas şi Israel în Fâşia Gaza a intrat în vigoare joi, la ora 03.00 GMT (06.00 ora României), a anunţat mişcarea islamistă care controlează teritoriul palestinian.

26 afișări
Imaginea articolului Armistiţiul încheiat între Hamas şi Israel a intrat în vigoare

Armistiţiul încheiat între Hamas şi Israel a intrat în vigoare (Imagine: Mediafax/AFP)

"Armistiţiul tocmai a intrat în vigoare la ora locală 06.00 (06.00 ora României)", a declarat purtătorul de cuvânt al grupării Hamas, Sami Abu Zouhri. "Hamas este decisă să respecte armistiţiul şi să asigure succesul acestuia", a precizat el.

Armata israeliana a refuzat să comenteze, cerând jurnaliştilor să obţină răspunsuri pe această temă de la purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Postul public de radio israelian şi cel militar au anunţat intrarea în vigoare a armistiţiului la deschiderea jurnalelor de la ora locală 06.00 (06.00 ora României). Postul public a anunţat că "armata nu a primit directive precise asupra modului în care ar trebui să reacţioneze în cazul încălcării armistiţiului" de către palestinieni.

Pe lângă încetarea tirurilor palestiniene asupra Israelului şi atacurilor israeliene, acordul prevede reducerea progresivă a blocadei impuse de statul evreu în Fâşia Gaza, un teritoriu în care trăiesc 1,5 milioane de palestinieni.

Armistiţiul a fost negociat cu medierea Egiptului, Israelul refuzând discuţiile directe cu mişcarea Hamas pe care o consideră organizaţie teroristă.

Cu puţin înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului, un palestinian a fost ucis într-un atac israelian în sudul Fâşiei Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici