Arseni Iaţeniuk, propus premier al Ucrainei: Ţara este în pragul unei catastrofe naţionale. Noul Guvern va fi nevoit să ia măsuri nepopulare

Liderul partidului Batkivşcina, Arseni Iaţeniuk, desemnat miercuri pentru funcţia de premier, a apreciat că Ucraina este în pragul unei catastrofe naţionale şi a afirmat că noul Guvern va fi nevoit să ia măsuri nepopulare pentru a ieşi din criză, relatează BBC News Online.

1170 afișări
Imaginea articolului Arseni Iaţeniuk, propus premier al Ucrainei: Ţara este în pragul unei catastrofe naţionale. Noul Guvern va fi nevoit să ia măsuri nepopulare

Arseni Iaţeniuk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a subliniat că scopul principal al noului Guvern va fi de a "stabiliza" ţara.

"Ucraina va rămâne unită", a asigurat Iaţieniuk, într-un interviu pentru BBC News, adăugând că va face "tot posibilul" pentru a păstra integritatea teritorială a statului.

Liderul de partidului de opoziţie Batkivşcina a acuzat fostele autorităţi că au agravat situaţia în Ucraina care, în opinia lui Iaţeniuk, "este în pragul catastrofei naţionale".

Miercuri, Consiliul Pieţei Independenţei, din care fac parte liderii politici proeuropeni, reprezentanţi ai societăţii civile şi grupuri extremiste, l-a desemnat pe Arseni Iaţeniuk pentru funcţia de prim-ministru.

Anunţul a fost făcut în faţa zecilor de mii de manifestanţi care sunt în continuare în Piaţa Independenţei din Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici