Asalt al armatei egiptene împotriva militanţilor într-un sat din apropiere de Cairo

Armata şi poliţia din Egipt au atacat, joi, satul Kerdassah din apropiere de Cairo, pentru a alunga "teroriştii", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate.

308 afișări
Imaginea articolului Asalt al armatei egiptene împotriva militanţilor într-un sat din apropiere de Cairo

Asalt al armatei egiptene împotriva militanţilor într-un sat din apropiere de Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Operaţiunea vizează epurarea satului de elemente teroriste", a afirmat acest oficial.

În acelaşi timp, are loc o mobilizare a trupelor, în timp ce elicopterele survolează acest sat, unde au fost ucişi aproximativ zece poliţişti la 14 august.

În acea zi, la doar câteva ore după începerea, la Cairo, a dispersării sângeroase a susţinătorilor preşedintelui islamist Mohamed Morsi, comisariatul din Kerdassa a fost atacat şi au fost ucişi circa zece poliţişti. Imaginile cu cadavrele lor au fost difuzate de presa oficială, care denunţă periodic "terorismul" adepţilor lui Morsi, în general, şi al Fraţilor Musulmani, confreria din care provine fostul şef al statului, în special.

Morsi a fost destituit de armată la 3 iulie, după ce milioane de egipteni au protestat pentru a cere plecarea sa. Militarii au pus în funcţiune imediat un Guvern interimar care să rescrie Constituţia şi să organizeze alegeri legislative şi prezidenţiale la începutul lui 2014.

Într-o săptămână, începând cu 14 august, cel puţin 1.000 de persoane au fost ucise în dispersarea violentă a manifestanţilor care cereau revenirea la putere a preşedintelui destituit, în special la Cairo, victimele fiind în marea lor majoritatea susţinători ai lui Morsi.

De atunci, aproape toţi liderii Fraţilor Musulmani au fost arestaţi. Ei sunt judecaţi, ca şi Morsi, în special pentru "incitare la uciderea" manifestanţilor în perioada în care erau la putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici