Asalt asupra unei închisori din Kandahar, soldat cu evadarea majorităţii deţinuţilor

Cel puţin 15 gardieni au fost ucişi vineri, după ce o închisoare din Kandahar, în sudul Afganistanului, a fost luată cu asalt de un comando taliban, care a deschis o breşă cu o maşină-capcană pentru a permite evadarea majorităţii celor 1.000 de deţinuţi, a anunţat o sursă oficială.

51 afișări
Imaginea articolului Asalt asupra unei închisori din Kandahar, soldat cu evadarea majorităţii deţinuţilor

Asalt asupra unei închisori din Kandahar, soldat cu evadarea majorităţii deţinuţilor (Imagine: Mediafax/AFP)

"Am descoperit cadavrele a 15 gardieni ucişi în atacul asupra închisorii. Ar putea fi şi altele", a declarat sâmbătă pentru AFP Ahmad Wali Karzai, care conduce consiliul provinciei Kandahar şi este unul dintre fraţii preşedintelui afgan Hamid Karzai.

Majoritatea celor 1.000 de deţinuţi ai închisorii Sarposa au evadat.

"Erau aproximativ 1.000 de deţinuţi în închisoare. Majoritatea au evadat", a declarat ministrul adjunct al Justiţiei, Mohammad Qasim Hashimzai.

"Nu pot oferi un număr precis, deoarece ancheta este în curs de desfăşurare şi suntem pe cale de a număra prizonierii rămaşi în închisoare. După ultimele informaţii, mai multe sute de deţinuţi sunt în continuare în închisoare", a adăugat el.

"Forţele de securitate afgane au lansat o vastă acţiune de urmărire pentru a găsi evadaţii", a explicat ministrul adjunct.

Atacul, unul dintre cele mai spectaculoase comise de talibani, a debutat vineri seara printr-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană, care a deschis o breşă în zidul închisorii. Un comando taliban a luat apoi cu asalt penitenciarul folosind arme uşoare şi lansatoare de rachete, pentru a elibera un număr cât mai mare de deţinuţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici