Asasinarea preşedintelui din Haiti. Martine Moise a revenit acasă purtând o vestă antiglonţ. Soţul său, înmormântat pe 23 iulie

3067 afișări
Imaginea articolului Asasinarea preşedintelui din Haiti. Martine Moise a revenit acasă purtând o vestă antiglonţ. Soţul său, înmormântat pe 23 iulie

Martine Moise

Martine Moise, soţia preşedintelui asasinat al statului Haiti, rănită în atacul din 7 iulie declanşat la domiciliul lor privat, s-a întors sâmbătă acasă, după ce a fost externată dintr-un spital din Miami.

Sosirea ei neanunţată şi i-a surprins pe mulţi, mai ales că însă nu s-au stins ecourile uciderea lui Jovenel Moise, în raidul de acum 10 zile. În atentat, Martine a suferit răni.

Martine Moise a debarcat pe aeroportul din Port-au-Prince îmbrăcată cu o rochie neagră, o vestă neagră antiglonţ şi o mască neagră. Braţul ei drept, imobilizat, era prins cum o curea neagră, în timp ce cobora încet treptele unui avion privat. Femeia a fost întâmpinată de premierul interimar Claude Joseph şi de alţi oficiali.

La începutul acestei săptămâni, Martine a expediat un tweet din spital în care mărturisea că nu-i vine să creadă că soţul ei a plecat "fără să spună un ultim cuvânt. Această durere nu va trece niciodată".

Vineri, oficialii guvernamentali au anunţat că înmormântarea lui Jovenel Moise va avea loc pe 23 iulie, în oraşul Cap-Haitien, din nordul statului Haiti, şi se aşteaptă ca soţia sa să participe.

Sâmbătă, un grup de diplomaţi internaţionali a emis o declaraţie prin care i-a cerut lui Ariel Henry, primul ministru desemnat, să formeze un guvern după uciderea lui Moise.

Declaraţia a fost emisă de Core Group, care este format din ambasadori din Germania, Brazilia, Canada, Spania, SUA, Franţa, Uniunea Europeană şi reprezentanţi ai Naţiunilor Unite şi ai Organizaţiei Statelor Americane.

Interimarul Joseph a condus Haiti, un stat cu 11 milioane de locuitori, cu sprijinul poliţiei şi al armatei, chiar dacă Moise, premierul desemnat, anunţase înlocuirea lui Joseph cu o zi înainte de a fi ucis.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici