Asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moïse. Principalul suspect a fost arestat: „A intrat în ţară la bordul unui avion privat cu obiective politice”

  • Poliţia haitiană a declarat că a arestat un cetăţean haitian, pe care autorităţile l-au acuzat că a angajat mercenari pentru a-l asasina pe preşedintele Jovenel Moïse.
  • Membrii FBI, Departamentul de Stat, Departamentul de Justiţie al SUA şi Departamentul de Securitate Internă au ajuns duminică în Haiti.
  • Jovenel Moise a fost împuşcat mortal, miercuri, la domiciliul său din Port-au-Prince, de un comando format din 26 de columbieni şi doi haitieni cu cetăţenie americană.
7150 afișări
Imaginea articolului Asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moïse. Principalul suspect a fost arestat: „A intrat în ţară la bordul unui avion privat cu obiective politice”

Asasinarea preşedintelui haitian Jovenel Moïse. Principalul suspect a fost arestat: „A urmarit obiective politice”

Poliţia haitiană a declarat duminică seară că a arestat un cetăţean haitian, pe care autorităţile l-au acuzat că a angajat mercenari pentru a-l asasina pe preşedintele Jovenel Moïse. Autorităţile spun despre acesta că a urmărit obiective politice.
 
„Este vorba despre o persoană care a intrat în Haiti la bordul unui avion privat cu obiective politice”, a spus Leon Charles, directorul poliţiei naţionale din Haiti, relatează Reuters.
 
Când a ajuns în ţară în iunie, Christian Emmanuel Sanon, un medic haitian care locuia în Florida de 20 de ani, a fost însoţit de agenţi de pază angajaţi şi a vrut să preia funcţia de preşedinte, potrivit detaliilor furnizate în cadrul unui briefing de presă organizat în prezenţa mai multor miniştri.
 
Misiunea s-a schimbat, apoi. Misiunea era arestarea preşedintelui Republicii şi operaţiunea a fost organizată de aici: alte 22 de persoane au intrat apoi în Haiti," a explicat Leon Charles. 
 
În urma interogatoriile la care au fost supusşi cei 18 cetăţeni columbieni arestaţi miercuri, autoriţăţile au aflat că Emmanuel Sanon i-a recrutat pe cei 26 de membri ai comandamentului prin serviciile unei companii de securitate venezuelene, cu sediul în Florida. 
 
„Când noi, poliţia, am arestat primele persoane implicate în asasinat, prima persoană pe care a chemat-o unul dintre atacatori a fost Christian Emmanuel Sanon. El, la rândul său, a luat contact cu alte două persoane pe care le considerăm autori intelectuali ai asasinării preşedintelui Jovenel Moïse”, a declarat Leon Charles. 
 
Membrii FBI, Departamentul de Stat, Departamentul de Justiţie al SUA şi Departamentul de Securitate Internă au ajuns duminică în Haiti şi s-au întâlnit cu directorul general al Poliţiei Naţionale. Delegaţia Statelor Unite s-a întâlnit, separat, cu principalii actori ai scenei politice, inclusiv cu prim-ministrul Claude Joseph. 
 
Preşedintele haitian Jovenel Moise a fost împuşcat mortal, miercuri, la domiciliul său din Port-au-Prince, de un comando format din 26 de columbieni şi doi haitieni cu cetăţenie americană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici