Ascunzătoare de rachete, descoperită în sudul Libanului

Armata libaneză împreună cu forţa ONU din sudul Libanului au anunţat vineri seara descoperirea unui depozit de arme, conţinând rachete şi lansatoare de rachete, la o zi de la lansarea a patru proiectile din sudul ţării către nordul Israelului.

105 afișări
Imaginea articolului Ascunzătoare de rachete, descoperită în sudul Libanului

Ascunzătoare de rachete, descoperită în sudul Libanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armele au fost descoperite "în regiunea localităţii Kfarhamam, situată în estul zonei de sud a râului Litani", precizează armata libaneză într-un comunicat. Militarii libanezi şi căştile albastre din cadrul FINUL au fost mobilizaţi în zonă.

Armata a descoperit "un lansator încărcat cu zece rachete de 107 milimetri într-o cameră din beton acoperită cu o pânză de camuflaj".

Ea a adăugat că "24 de alte rachete de acelaşi calibru au fost descoperite alături" precizând că toate armele sunt "vechi şi inutilizabile".

Descoperirea a fost "rezultatul măsurilor luate în teritoriu în colaborare cu forţa ONU" (FINUL), adaugă documentul.

FINUL a confirmat descoperirea acestei ascunzători afirmând că una dintre patrule care "acţiona în colaborare cu forţele armate libaneze, a descoperit un depozit de arme în interiorul a două buncăre abandonate".

Ascunzătoarea conţinea "circa 34 de rachete de tip Grad-P şi (mai multe) cutii de muniţii".

"Nimic nu arată că aceste buncăre ar fi fost utilizate recent, iar armele par să dateze din perioada conflictului din 2006", precizează FINUL în comunicat, referindu-se la războiul de 34 de zile între Israel şi Hezbollahul libanez.

Comandantul FINUL, generalul Claudio Graziano, a declarat că armele vor fi predate armatei libaneze.

Citeşte şi

Mai multe rachete au fost lansate din Liban asupra nordului Israelului - surse militare

Armata israeliană a deschis focul în direcţia Libanului

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici