Asia de Sud-Est se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată

Vietnam, Laos şi Thailanda se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată, în timp ce un val de căldură a cuprins Asia de Sud-Est, potrivit CNN.

555 afișări
Imaginea articolului Asia de Sud-Est se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată

Asia de Sud-Est se confruntă cu cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată

Recordurile de temperatură au fost doborâte în Asia de Sud-Est în weekend. Regiunea a fost lovită de un val de căldură încă din aprilie şi de atunci au fost doborâte numeroase recorduri.

Cele mai ridicate temperaturi din toate timpurile au fost înregistrate în Vietnam, Laos şi în capitala Thailandei, unde căldura a fost agravată de smogul intens care a dus la creşterea nivelului de poluare.

În Vietnam, temperaturile au atins sâmbătă 44,2 grade Celsius în districtul nordic Tuong Duong. Aceasta este cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în această ţară, potrivit istoricului meteorolog Maximiliano Herrera.

În ţara vecină Laos, oraşul Luang Prabang a atins sâmbătă 43,5 grade Celsius, depăşind recordul naţional de 42,7 grade Celsius, stabilit abia luna trecută, a declarat Herrera.

Capitala Vientiane şi-a depăşit şi ea recordul istoric în weekend, cu o temperatură de 42,5 grade Celsius.

În Thailanda, sâmbătă s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Bangkok, 41 de grade Celsius.

Aprilie şi mai sunt de obicei cele mai fierbinţi luni ale anului în Asia de Sud şi de Sud-Est, deoarece temperaturile cresc înainte ca ploile musonice anuale să răcorească atmosfera.

Meteorologii estimează că temperaturile din întreaga regiune vor fi în scădere în zilele următoare. Totuşi, astfel de valuri de căldură vor fi din ce în ce mai frecvente din cauza crizei climaterice, avertizează specialiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici