Asia, val de căldură excepţional

Un val de căldură prelungit care a afectat multe părţi ale Asiei în această lună a continuat să lovească regiunea săptămâna trecută. O mare parte din sud-est, inclusiv Thailanda şi Laos, s-a confruntat cu temperaturi record.

650 afișări
Imaginea articolului Asia, val de căldură excepţional

Abaca Press / AA/ABACA, Hepta

În Tak, nord-vestul Thailandei, temperatura a urcat la 45,4° Celsius pe 15 aprilie, în timp ce în Luang Prabang, Laos, a atins 42,7°C.

În Thailanda, temperaturile au continuat să depăşească 40C în weekend, ceea ce a determinat autorităţile să emită avertismente de căldură extremă şi să sfătuiască locuitorii din multe părţi ale ţării, inclusiv din capitala Bangkok, să rămână în case, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, se preconizează că temperaturile extreme se vor atenua în această săptămână.

Aprilie este, de obicei, cea mai caldă lună a anului în Thailanda, iar sezonul cald face loc sezonului ploios până la jumătatea lunii mai.

China a fost, de asemenea, afectată de valul de căldură, multe staţii meteorologice înregistrând lunea trecută cele mai ridicate temperaturi din aprilie. Cu toate acestea, condiţiile s-au schimbat dramatic la sfârşitul săptămânii, când un front rece a măturat sudul şi estul ţării. Acesta a declanşat o scădere bruscă a temperaturilor, ploi torenţiale şi, în unele părţi din nordul Chinei, ninsori abundente. În nord, temperaturile din timpul zilei au scăzut de la aproximativ 30 de grade Celsius la valori cu o singură cifră, coborând sub zero grade peste noapte. În provincia nordică Shanxi s-au înregistrat până la 24 cm de zăpadă.

Între timp, în timp ce condiţiile de frig revin în Marea Britanie la începutul acestei săptămâni, în Scandinavia, iarna a fost reticentă în a-şi slăbi povara. În unele părţi din Norvegia şi nordul Suediei au căzut duminică ninsori abundente, de până la 20-30 cm, iar o cantitate similară este aşteptată în prima jumătate a acestei săptămâni. Acest lucru vine la câteva zile după ce unele dintre drumurile montane pitoreşti din Norvegia s-au redeschis după săptămâni de deszăpezire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici