Proteste în Noua Zeelandă. Asistentele medicale au oprit munca timp de opt ore într-o încercare de a obţine salarii mai bune

  • Aproximativ 30.000 de asistente medicale protestează, miercuri, în Noua Zeelandă.
  • Acestea cer creşterea salariului şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.
  • Pachetele salariale din prezent nu atrag oameni în profesie, iar nivelul de personal continuă să scadă.
169 afișări
Imaginea articolului Proteste în Noua Zeelandă. Asistentele medicale au oprit munca timp de opt ore într-o încercare de a obţine salarii mai bune

Sursă FOTO: Hepta

Protestele, care au loc la nivelul întregii ţări, vin după ce negocierile cu guvernul neozeelandez pentru creşterea plăţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă au eşuat, transmite Reuters.

Protestele au loc după ce Organizaţia Asistentelor Medicale din Noua Zeelandă (NZNO) a respins propunerea guvernului de creştere a salariului cu 1,4%. Oficialii guvernamentali spun că nu îşi pot permite creşterea de 17% solicitată, însă afirmă că sunt dispuşi să continue negocierile.

Impasul vine şi în contextul în care premierul Jacinda Ardern se confruntă cu critici legate de modul în care a încercat să combată inegalităţile aflate în creştere, în ciuda faptului că economia şi-a revenit mai repede decât era anticipat, în urma pandemiei de COVID-19.

Mii de asistente medicale au mers în marş pe străzi, având în mâini pancarde, în timp ce altele s-au adunat în parcuri sau în faţa spitalelor. Acestea au afirmat că nu sunt plătite corect şi muncesc până la extenuare, în condiţii care s-au înrăutăţit de la începutul pandemiei de COVID-19.

Pachetele salariale din prezent nu atrag oameni să intre în profesie, iar nivelul de personal a continuat să scadă, reprezentând un pericol atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal, se arată într-un comunicat al NZNO.

„Am stat în timpul pandemiei. Asistentele şi-au pus viaţa în pericol şi pe cea a familiilor lor. Iar aceasta este mulţumirea pe care o primesc.”, a spus Diane McCulloch, asistent medical specialist, pentru Newshub.

Toate intervenţiile chirurgicale non-urgente au fost anulate, iar clinicile ambulatorii au fost închise.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici