Assange, prima apariţie publică după 60 de zile în ambasada Ecuadorului. Fondatorul WikiLeaks le cere SUA să înceteze "vânătoarea de vrăjitoare"

Julian Assange a apărut duminică la balconul ambasadei Ecuadorului din Londra, pentru a susţine un discurs, aceasta fiind prima sa apariţie publică de când s-a refugiat în clădirea diplomatică, la 19 iunie.

4625 afișări
Imaginea articolului Assange, prima apariţie publică după 60 de zile în ambasada Ecuadorului. Fondatorul WikiLeaks le cere SUA să înceteze "vânătoarea de vrăjitoare"

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a apărut pentru prima dată public, duminică, la balconul ambasadei Ecuadorului din Londra, mulţumindu-le celor care l-au ajutat, în special acestei ţări, şi cerându-le Statelor Unite să înceteze "vânătoarea de vrăjitoare" împotriva reţelei sale.

Assange s-a exprimat chiar deasupra capetelor poliţiştilor britanici care vor să îl aresteze, de la balconul ambasadei, considerat teritoriu diplomatic. El a vorbit aproximativ zece minute, după care a intrat în ambasadă fără să fie deranjat.

El i-a cerut preşedintelui american Barack Obama să facă "ce trebuie să facă" şi Statelor Unite să "înceteze vânătoarea de vrăjitoare împotriva WikiLeaks".

El le-a mulţumit îndelung susţinătorilor WikiLeaks, "martorilor" care au supravegheat situaţia sa, şi în special Ecuadorului, o ţară care s-a "ridicat pentru dreptate". El a enumerat, de asemenea, toată lista ţărilor din America Centrală sau de Sud, care şi-au exprimat susţinerea faţă de Ecuador în acest caz, "Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, El Salvador, Honduras, Mexic, Nicaragua, Peru, Venezuela şi toate celelalte". 

El le-a mulţumit, de asemenea, copiilor săi şi i-a asigurat că "se vor reuni în curând", precum şi locuitorilor din Statele Unite, Marea Britanie sau Suedia care l-au susţinut.

Sute de persoane, militanţi şi trecători au venit să îl asculte. Assange a apărut foarte elegant, cu o cămaşă albastră şi cravată cu motive roşu închis, proaspăt tuns şi bărbierit, dar şi bronzat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici