Atac american cu dronă în Afganistan. Un lider al grupului ISIS-K ar fi murit

  • Armata SUA spune că a ucis, probabil, un lider al grupului ISIS-K într-un atac cu drone în estul Afganistanului, anunţă BBC.
  • ISIS-K este o organizaţie teroristă care a revendicat atentatele de joi de la aeroportul din Kabul.
5943 afișări
Imaginea articolului Atac american cu dronă în Afganistan. Un lider al grupului ISIS-K ar fi murit

Atac american cu dronă în Afganistan. Un lider al grupului ISIS-K ar fi murit

Atacul a avut loc în provincia Nangahar.

Organizaţia ISIS-K şi-a asumat recentele atacuri cu bombă care au avut loc în apropierea aeroportului din Kabul, care ar fi ucis până la 170 de persoane, inclusiv 13 soldaţi americani.

În ultimele două săptămâni, estimările indică faptul că peste 100.000 de persoane au fost evacuate, termenul stabilit de SUA pentru ca forţele sale să părăsească Afganistanul urmând să expire marţi.

ISIS-K, organizaţie originară din provincia islamică Khorasan, este cel mai violent dintre toate grupurile jihadiste din Afganistan.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a condamnat vehement, joi seară, atentatele produse în zona aeroportului din Kabul şi a avertizat că armata americană îi va depista pe teroriştii care le-au comis.

„Teroriştii au atacat Aeroportul din Kabul, iar evaluările serviciilor noastre de informaţii atribuie responsabilitatea grupului ISIS-K", a declarat Joseph Biden într-o conferinţă de presă.

„Celor care au comis acest atac şi tuturor celor care vor răul Americii, ei trebuie să ştie următorul lucru: noi nu vom ierta, nu vom uita, îi vom căuta şi îi vom face să plătească. Voi apăra interesele noastre şi ale cetăţenilor noştri. Vom riposta cu forţă şi precizie la momentul oportun, în locul în care vom vrea şi când vom vrea", a avertizat preşedintele SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici