Atac armat în California: Un angajat nemulţumit a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune - VIDEO

Un angajat nemulţumit a ucis miercuri trei persoane şi a rănit alte şapte, în două atacuri armate, dintre care cel mai grav a avut loc la o carieră situată la sud de San Francisco, a anunţat poliţia, subliniind că a fost lansată o amplă operaţiune pentru a-l găsi pe autor.

186 afișări
Imaginea articolului Atac armat în California: Un angajat nemulţumit a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune - VIDEO

Atac armat în California: Un angajat nemulţumit a deschis focul asupra participanţilor la o reuniune

Primul atac armat s-a soldat cu trei morţi şi şase răniţi, dintre care doi grav, şi s-a produs la cariera Hanson Permanente din oraşul Cupertino (California, vest), a declarat şeriful comitatului Santa Clara, Laurie Smith.

"Acum sunt trei morţi, doi au murit pe loc (în carieră-n.r.), o a treia persoană a fost declarată moartă la spital", a adăugat Laurie Smith, precizând că unii răniţi sunt în stare gravă.

După acest prim atac armat, un al doilea a izbucnit la scurt timp în apropiere de Cupertino, la Sunnydale, iar o femeie a fost împuşcată în picior într-o tentativă de furt vizând autovehiculul său, potrivit poliţiei.

Forţele de ordine au găsit vehiculul autorului şi au recuperat o puşcă, o armă de mână şi două puşti de asalt, a precizat Smith, adăugând că suspectul ar fi în continuare în posesia armei de mână şi a puştii de asalt pe care le-a folosit la primul atac.

Mai multe unităţi speciale ale poliţiei au fost mobilizate în zona carierei pentru a-l găsi pe bărbat, supărat după o întâlnire convocată după schimbarea echipei, după ora 04.00, potrivit postului KTVU.

Ar fi vorba despre un muncitor de 45 de ani numit Shareff Allman, care s-ar fi prezentat înarmat la această reuniune, înainte de a deschide focul şi a fugi. Poliţia a difuzat o fotografie a acestuia.

"Când s-a prezentat (la reuniune) era înarmat cu un pistol şi cu o puşcă şi a început să tragă (...) asupra participanţilor", a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, adăugând că, potrivit martorilor, atacul armat nu ar fi durat mai mult de două minute.

Bărbatul ar fi fugit apoi la bordul unei maşini de culoare închisă, după care a fost semnalat şi al doilea atac armat. Femeia rănită la picior a fost condusă la spital.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici