Atac armat în Germania: Cel puţin şase persoane au fost ucise. Suspectul a fost arestat. Prima ipoteză a poliţiştilor / Anunţul MAE - FOTO

Mai multe persoane au fost ucise într-un atac armat produs vineri după-amiază într-un orăşel situat în centrul Germaniei, afirmă surse citate de presa germană.

19527 afișări
Imaginea articolului Atac armat în Germania: Cel puţin şase persoane au fost ucise. Suspectul a fost arestat. Prima ipoteză a poliţiştilor / Anunţul MAE - FOTO

Sursa FOTO: Profimedia Images

UPDATE MAE anunţă că nu există români printre victimele atacului armat din Germania

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că nu există români printre victimele atacului armat care a avut loc, vineri după-amiază, într-un orăşel situat în centrul Germaniei. Instituţia mai precizează că nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Stuttgart, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incidentul produs la data de 24 ianuarie 2020 în oraşul Rot am See, Republica Federală Germania şi eventuala existenţă a unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Autorităţile locale au confirmat faptul că nu există cetăţeni români printre persoanele afectate”, au transmis reprezentanţii MAE, vineri, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, reprezentanţii ministerului au adăugat că la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident.

UPDATE Autorităţile germane analizează ipoteza unei drame familiale

Autorul atacului este un individ în vârstă de 36 de ani, au declarat sursele citate.

Atacul a avut loc într-o pensiune din localitatea Rot am See, iar poliţia a comunicat că autorul şi victimele se cunoşteau.

Principala ipoteză analizată de anchetatori este cea a unei drame familiale.

Sursa FOTO: Profimedia Images

Incidentul armat a avut loc în orăşelul Rot am See, situat la aproximativ 100 de kilometri de Nürnberg

Un individ a deschis focul, omorând mai multe persoane şi rănind altele. Conform agenţiei DPA, cel puţin şase persoane au fost ucise.

Autorul atacului a fost imobilizat şi arestat, au declarat surse citate de publicaţia Bild.

„Amplă operaţiune de securitate în Rot am See, unde a avut loc un incident armat. Mai multe persoane au fost ucise, probabil că sunt şi morţi într-o clădire. Suspectul a fost arestat", a comunicat Poliţia regională.

Autorităţile au instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle motivul atacului.

Sursa FOTO: Google Maps

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici