ATAC armat în Texas: Cel puţin 26 de oameni au murit după ce un individ a deschis focul într-o biserică | VIDEO

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a anunţat că 26 de oameni au murit şi alţi 20 au fost răniţi, în urma atacului armat ce a avut loc, duminică, într-o biserică din Sutherland Springs, iar atacatorul a fost ucis de către ofiţerii Poliţiei locale, relatează CNN.

9141 afișări
Imaginea articolului ATAC armat în Texas: Cel puţin 26 de oameni au murit după ce un individ a deschis focul într-o biserică | VIDEO

Cel puţin 27 de oameni au murit în urma unui atac armat în Texas

UPDATE 01:54 - ”26 de oameni şi-au pierdut viaţa. Nu ştim dacă acest număr va creşte sau nu”, a declarat Abbott, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Dumnezeu fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI şi forţele de ordine sunt la faţa locului. Monitorizez situaţia din Japonia", a scris pe contul său de Twitter, preşedintele SUA, Donald Trump.

 

 

”Am auzit mai multe focuri de armă şi am intrat într-un magazin ca să ne adăpostim. Totul a durat câteva zeci de secunde”, a declarat o angajată a unui magazin din apropiere.

Bărbatul care a intrat în biserica baptistă cu o armă şi a deschis focul asupra celor care se aflau acolo a fost ucis.

Şase elicoptere s-au deplasat la faţa locului pentru a-i transporta pe răniţi la spitale. Majoritatea primesc îngrijiri medicale la spitalele din San Antonio, potrivit CNN.

______________________________________________________________________________________________________________________

Atacul armat a avut loc într-o biserică din Sutherland Springs, situată la aproximativ 50 de kilometri de San Antonio, Texas.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliţiei locale, 27 de persoane au murit în urma atacului şi alte câteva au fost rănite.

La faţa locului au ajuns şi agenţi ai FBI, iar autorităţile au precizat că nu ştiu motivele care l-au determinat pe atacator să recurgă la acest gest.

Robert Murphy, purtător de cuvânt al Poliţiei locale a precizat că atacatorul a fost ucis, încercând să fugă de forţele de securitate, relatează CNN.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici