Atac armat într-un templu Sikh din Viena, soldat cu 30 de răniţi - VIDEO

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite la Viena, dintre care nouă grav, în timpul unei confruntări dintr-un templu Sikh, o comunitate religioasă indiană, a anunţat duminică poliţia, care evocă motive religioase.

40 afișări
Imaginea articolului Atac armat într-un templu Sikh din Viena, soldat cu 30 de răniţi - VIDEO

Atac armat într-un templu Sikh din Viena, soldat cu 30 de răniţi (Imagine: Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Michael Takacs, situaţia a degenerat în cursul predicii unui guru, Shri Guru Ravidas Sabha, venit special din India, în acest templu situat în cel de-al 15-lea arondisment al capitalei austriece.

"Şase persoane nu erau de acord. Una a scos o armă de foc, celelalte cuţite. Cele şase persoane au fost imobilizate de membri ai comunităţii şi grav rănite", a declarat Takacs, citat de postul public de radio O1.

Potrivit acestuia, unul dintre agresori este în pericol de moarte. Cei şase agresori au fost arestaţi.

Aproximativ 200 de persoane asistau la ceremonie, în momentul în care a izbucnit confruntarea.

Răniţii au fost evacuaţi la bordul a trei elicoptere spre diferite spitale, au precizat serviciile de intervenţie.

Conflictul religios din cadrul comunităţii ar dura de mai mulţi ani, potrivit unui martor, Jasuf Kalder, intervievat de agenţia austriacă APA.

Conform lui Kalder, templul din Pelzgasse 17, deschis la sfârşitul lui decembrie 2005, este în conflict cu alte temple din Viena. Aceste comunităţi erau în dezacord cu guru venit în Pelzgasse.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici