ATAC ARMAT la consulatul Chinei din Pakistan: "Doi atacatori au intrat în secţia de viză"

Mai multe persoane înarmate au atacat vineri consulatul Chinei din oraşul Karachi din sudul Pakistanului şi se pare că au pătruns într-o clădire a acestuia, au anunţat presa şi surse de securitate locale, relatează Reuters.

1543 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT la consulatul Chinei din Pakistan: "Doi atacatori au intrat în secţia de viză"

ATAC ARMAT la consulatul Chinei din Pakistan: "Doi atacatori au intrat în secţia de viză"

Nu se cunoaşte momentan dacă există victime, dar o explozie şi focuri de armă au izbucnit în cartierul Clifton, unde se află consulatul, precum şi ale mai multor naţiuni.

"Doi atacatori au intrat în secţia de viză a consulatului, diplomaţii sunt în siguranţă", a declarat un ofiţer de poliţie pentru Reuters, cu condiţia anonimatului.

O sursă de informaţii a confirmat atacul asupra consulatului.

Canalul TV Geo a transmis că poliţia a înconjurat atacatorii din interiorul consulatului. Canalul a difuzat mai multe imagini în care se poate observa o coloană de fum, aparent expediat în aer în urma exploziei.

China este cel mai apropiat aliat al Pakistanului şi principalul său binefăcător, investind miliarde de dolari în proiecte de infrastructură, ca parte a iniţiativei sale Belt an Road.

Trei atacatori sinucigaşi suspectaţi că au luat cu asalt consulatul chinez în oraşul pakistanez Karachi au fost ucişi înainte de a putea intra în această unitate, a spus şeful poliţiei din oraşul Karachi.

"Au fost trei atacatori şi toţi trei au fost ucişi ... Nici măcar nu au putut intra în consulat. Au încercat să intre în secţiunea privind vizele", a declarat şeful poliţiei, Amir Shaikh, reporterilor.

Doi poliţişti au fost ucişi în atac, care a fost revendicat de grupul insurgent separatist al Armatei de Eliberare din Balochistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici