ATAC armat la o şcoală din Suedia: Un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie a ucis două persoane - FOTO, VIDEO

Un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie a ucis două persoane, la o şcoală din vestul Suediei, după care a fost împuşcat de poliţie, au anunţat joi autorităţile.

6527 afișări
Imaginea articolului ATAC armat la o şcoală din Suedia: Un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie a ucis două persoane - FOTO, VIDEO

ATAC armat la o şcoală din Suedia: Un bărbat mascat şi înarmat cu o sabie a ucis două persoane (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Maria Randsalu, a declarat că cea de a doua victimă este un tânăr elev, fără să ofere alte detalii.

Elevii au fugit din Şcoala Kronan din Trollhattan, lângă Goteborg, al doilea cel mai mare oraş din ţară, după atacul care a avut loc într-o cantină, lângă şcoală, după ora locală 10.00 (11.00, ora României), a anunţat poliţia.

Poliţia a fost chemată să intervină la faţa locului, unde a găsit deja mort un profesor, iar doi elevi - în vârstă de 11 şi 15 ani - şi alt profesor răniţi. A doua victimă este unul dintre cei doi elevi.

Autorităţile anunţau, anterior, că incidentul s-a soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor patru.

"Patru persoane au fost transportate la spital, de la şcoală", declara Niklas Claesson, însărcinat cu comunicarea la Spitalul NAL din Trollhattan.

"Atacatorul primeşte îngrijiri pentru răni prin împuşcare. Celelalte persoane îngrijite la spital sunt tineri, nu copii. Unii dintre ei au răni grave şi sunt operaţi. O persoană a decedat la faţa locului", mai preciza el.

În fotografii publicate de către o agenţie de presă locală apar mai multe ambulanţe şi maşini de poliţie, la locul atacului, în timp ce membri ai echipelor de intervenţie preiau tineri şi adulţi. O zonă de securitate a fost marcată de către poliţie cu bandă albă.

Poliţia a anunţat că a intervenit în urma unui apel telefonic de urgenţă care semnala că un bărbat înarmat cu o sabie se afla în incintă şi că o persoană a fost atacată la sau în apropierea cantinei şcolii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici