Atac cu bombă în Turcia, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite

O persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite, vineri, în sud-estul Turciei, după ce doi rebeli kurzi au deschis focul şi au detonat o maşină-capcană în apropierea unei secţii de poliţie militară, informează site-ul agenţiei Reuters.

1172 afișări
Imaginea articolului Atac cu bombă în Turcia, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite

Atac cu bombă în Turcia, în urma căruia o persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite

Potrivit guvernatorului provinciei Batman, atacatorii au intrat cu maşina într-un alt autovehicul, iar o profesoară a fost ucisă. Un alt pasager al maşinii a fost rănit.

Ulterior, cei doi bărbaţi au deschis focul asupra secţiei de poliţie şi au detonat maşina lângă un punct de control, rănind doi militari şi un civil. Unul dintre atacatori a fost ucis de către forţele de securitate.

Informaţiile preliminare sunt că atacatorii au vizat un autovehicul în care se afla primarul districtului Kozluk. Totodată, maşina-capcană ar fi trebuit să fie detonată în incinta secţiei de poliţie, dar nu a putut trece de filtrele de securitate.

Imaginile prezentate de la locul incidentului arată că explozia a provocat un crater uriaş în apropierea secţiei de poliţie şi a spart geamurile locuinţelor şi clădirilor de birouri aflate pe o rază de un kilometru. Autorităţile au securizat zona şi au demarat investigaţia.

Nicio organizaţie teroristă nu a revendicat deocamdată atacul, dar guvernatorul provinciei Batman a precizat că are date potrivit cărora Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) este responsabil.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan a desfăşurat o insurgenţă de trei decenii în sud-estul Turciei, în urma căreia zeci de mii de persoane au fost ucise. Conflictele s-au intensificat în 2015, după încheierea unui proces de pace care a durat doi ani. PKK este considerat organizaţie teroristă de către Statele Unite, Turcia şi Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici