ATAC cu bombă într-o catedrală din Filipine: Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi 77 au fost rănite | VIDEO

Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi 77 au fost rănite în urma unui atac cu bombe care a avut loc într-o catedrală romano-catolică din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează BBC şi agenţia Reuters.

1045 afișări
Imaginea articolului ATAC cu bombă într-o catedrală din Filipine: Cel puţin 27 de persoane au fost ucise şi 77 au fost rănite | VIDEO

ATAC cu bombă într-o biserică din Filipine: Cel puţin 20 de persoane, ucise (Imagine: EPA/express.co.uk)

Atacul a avut loc pe Insula Jolo. Prima bombă a explodat chiar în timpul slujbei de duminică, iar cea de-a doua în momentul intervenţiei soldaţilor, în parcarea catedralei.

Prima explozie a avut loc la ora locală 08:45 la Catedrala Fecioarei de pe Muntele Carmel, care a fost lovită de atacuri cu bombă şi în trecut.

Majoritatea victimelor sunt civili.

Două dispozitive explozive improvizate au fost detonate la intervale scurte de timp, potrivit biroului de relaţii publice al Regiunii Autonome Muslim Mindanao (ARMM).

Armata şi poliţia naţională filipineză asigură zona şi toate victimele au fost imediat evacuate, a anunţat ARMM.

Într-o declaraţie, Secretarul Apărării, Delfin N. Lorenzana, "a condamnat cu fermitate bombardamentele şi a declarat că a cerut armatei să "sporească nivelul de alertă" şi să securizeze locurile de cult şi spaţiile publice, transmite CNN.

"Pe măsură ce transmitem condoleanţele noastre sincere familiilor şi prietenilor victimelor şi oferim condoleanţe poporului iubitor de pace din Sulu, care este grav afectat de acest act derizoriu, îi asigurăm că vom folosi toată forţa legii pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe autorii acestui incident", a declarat Lorenzana.

El a cerut oamenilor să "rămână calmi şi să evite răspândirea panicii în comunităţile noastre pentru a nega terorismului orice victorie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici