Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei în Libia - FOTO

O bombă a explodat în faţa sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, afirmă locuitori din Tripoli, ultimul dintr-un şir de atacuri vizând misiuni străine în această ţară nord-africană, relatează Reuters în pagina electronică.

525 afișări
Imaginea articolului Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei în Libia - FOTO

Atac CU BOMBĂ la sediul Ambasadei Spaniei în Libia (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Am auzit o explozie puternică", a declarat o persoană care locuieşte lângă ambasadă.

Potrivit ziarului spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită, având în vedere că Spania, la fel ca cele mai multe ţări occidentale şi arabe, şi-a retras diplomaţii în vară, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli.

Imagini postate pe reţele de socializare prezintă avarii la un zid al clădirii. Atacul nu a fost revendicat imediat, iar oficiali libieni nu au făcut comentarii.

Islamişti loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia.

Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană.

Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici