Atac cu cocteiluri Molotov asupra casei de la Praga a ministrului ceh al Apărării

Casa ministrului ceh al Apărării Martin Stropnický a fost ţinta unui atac cu cocteiluri Molotov, în urma căruia a izbucnit un mic incendiu, fără ca cineva să fie rănit, a dezvăluit poliţia în noaptea de luni spre marţi, relatează postul Radio Praga în pagina electronică.

228 afișări
Imaginea articolului Atac cu cocteiluri Molotov asupra casei de la Praga a ministrului ceh al Apărării

Atac cu cocteiluri Molotov asupra casei de la Praga a ministrului ceh al Apărării (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministrul nu se afla acasă când a avut loc atacul, duminică dimineaţa, dar alţi membri ai familiei sale erau înăuntru atunci când sticle cu lichid au fost aruncate asupra imobilului, situat la periferia Pragăi, potrivit postului.

Poliţia a motivat faptul că a dezvăluit cazul atât de târziu din cauza investigaţiei la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Praga a declarat că au fost prelevate mostre de lichid din sticle pentru a fi analizate.

Poliţia nu a dezvăluit pe cine suspectează. Însă a afirmat că a descoperit, în mai, un complot al unui grup de activişti de stânga care intenţiona să comită un atac cu o "bombă mare" asupra unui tren.

Potrivit Reuters, cotidianul Pravo, citând surse anonime, a scris că Stropnický a primit recent un număr de ameninţări. Un "mic incendiu" a fost stins, potrivit publicaţii cehe.

Atacul relevă "radicalizarea anumitor grupuri care se opun valorilor pe care le apărăm", a declarat Stropnický, citat de Reuters.

Pe adresele mai multor miniştri au fost trimise, la sfârşitul anului trecut, scrisori care conţineau otravă, potrivit postului praghez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici