Atac cu dronă într-o regiune rusă situată la frontiera cu Ucraina

Trei localităţi din regiunea rusă Kursk, situată la frontiera cu Ucraina, au rămas fără electricitate în urma unui atac cu dronă, un incident care intervine după incursiunea militară ucraineană din regiunea Belgorod, soldată cu moartea unui civil rus şi rănirea altora.

1846 afișări
Imaginea articolului Atac cu dronă într-o regiune rusă situată la frontiera cu Ucraina

Atac cu dronă într-o regiune rusă situată la frontiera cu Ucraina

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a anunţat marţi seară că trei localităţi sunt fără electricitate după ce o dronă a atacat linii de înaltă tensiune. "Lucrările de remediere a daunelor sunt în curs. Nu a fost nimeni rănit", a declarat Roman Starovoit, citat de agenţia Reuters.

Rusia atribuie serviciilor ucrainene atacurile comise în regiunile ruse situate la frontiera cu Ucraina, dar Kievul neagă implicarea.

În regiunea Belgorod, un civil rus a fost ucis, iar alţi aproximativ zece au fost răniţi în urma atacurilor comise luni de un grup pro-ucrainean, conform cotidianului Le Monde. Administraţia Rusiei a anunţat respingerea incursiunii militare ucrainene, precizând că aproximativ 70 de combatanţi ucraineni au fost eliminaţi. Ucraina nu a făcut niciun comentariu despre eşecul operaţiunii, iar informaţiile nu pot fi confirmate din surse independente. Kievul a susţinut luni, fără a oferi dovezi, că incursiunea pe teritoriul Rusiei a fost organizată de un grup insurgent rus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici