Atac devastator al Rusiei asupra Ucrainei. Autorităţile anunţă că sunt numeroase victime şi persoane dispărute

  • Autorităţile ucrainene anunţă că sunt numeroase victime în urma atacului nocturn din Ucraina.
  • De asemenea, sunt persoane dispărute.
  • Ruşii au lansat peste 150 de rachete şi drone asupra unor ţinte din Ucraina.
3730 afișări
Imaginea articolului Atac devastator al Rusiei asupra Ucrainei. Autorităţile anunţă că sunt numeroase victime şi persoane dispărute

Ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klymenko, a declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi 14 au fost rănite în atacul care a avut loc în noaptea de joi spre vineri. Alte trei persoane sunt date dispărute, potrivit Sky News.

„Toate serviciile noastre sunt acum implicate în eliminarea consecinţelor atacului. Folosim echipamente robotizate în zone periculoase pentru a minimiza rănirea salvatorilor”, a explicat Klymenko.

Ucraina a fost vizată de un atac de proporţii lansat de ruşi. 151 de rachete şi drone au vizat diferite ţinte. Ucrainenii anunţă că forţele aeriene au doborât 92 de rachete şi drone în timpul atacului nocturn.

„Lumea vede ţintele teroriştilor ruşi cât se poate de clar: centrale electrice şi linii de alimentare cu energie, un baraj hidroelectric, clădiri rezidenţiale obişnuite, chiar şi un troleibuz”, a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe Telegram.

În timpul atacului a fost lovit şi cel mai mare baraj hidroenergetic al Ucrainei, aflat în regiunea Zaporojia. Pagubele sunt însemnate, dar nu există pericol de prăbuşire, anunţă ucrainenii. Un incendiu de proporţii a izbucnit în urma loviturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici