NEWS ALERT  Atac în Rusia. Un grup armat a trecut graniţa din Ucraina şi a ocupat o localitate din Rusia. Oamenii lui Putin spun că sunt ucraineni, Kievul spune că sunt ruşi ce se opun regimului

În cursul zilei de astăzi mai multe informaţii au apărut conform cărora un grup armat ar fi trecut graniţa în Rusia şi ar fi ocupat o localitate în regiunea Belgorod.

3022 afișări
Imaginea articolului Atac în Rusia. Un grup armat a trecut graniţa din Ucraina şi a ocupat o localitate din Rusia. Oamenii lui Putin spun că sunt ucraineni, Kievul spune că sunt ruşi ce se opun regimului

Atac în Rusia. Un grup armat a trecut graniţa din Ucraina şi a ocupat o localitate din Rusia. Oamenii lui Putin spun că sunt ucraineni, Kievul spune că sunt ruşi ce se opun regimului

Incursiunea, ce nu a fost revendicată de Ucraina, a fost confirmată de guvernatorul regiunii ruse Belgorod ce a declarat că un "grup de sabotaj al armatei ucrainene a intrat pe teritoriul rus în districtul Graivoron care se învecinează cu Ucraina".

Într-o declaraţie pe Telegram, Viaceslav Gladkov a declarat că armata rusă, gărzile de frontieră şi serviciul de securitate FSB iau măsuri pentru a respinge incursiunea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat despre incursiune şi că se lucrează pentru a-i alunga pe "sabotori", a relatat agenţia rusi de ştiri RIA Novosti.

Presa ucraineană a citat serviciile de informaţii militare ucrainene, potrivit cărora în spatele atacului s-ar afla Legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul Voluntarilor Ruşi, ambele formate din cetăţeni ruşi.

Un grup care se autointitulează Legiunea Libertatea Rusiei, care susţine că plănuieşte atacuri în interiorul Rusiei, a declarat pe Twitter că a "eliberat complet" oraşul de frontieră Kozinka, iar unităţile sale înaintate au ajuns în centrul districtului Graivoron, mai la est.

"Mergem mai departe. Rusia va fi liberă!", a scris aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici