Atac la ambasada Rusiei din Kabul: un atacator sinucigaş cu bombă a omorât şase persoane

Un atacator sinucigaş cu bombă a omorât doi angajaţi şi a rănit alte patru persoane la intrarea în ambasada Rusiei la Kabul, potrivit Reuters.

646 afișări
Imaginea articolului Atac la ambasada Rusiei din Kabul: un atacator sinucigaş cu bombă a omorât şase persoane

Atac la ambasada Rusiei din Kabul: un atacator sinucigaş cu bombă a omorât şase persoane

Doi membri ai personalului ambasadei Rusiei la Kabul se numără printre cele şase persoane ucise de un atacator sinucigaş cu bombă care a detonat explozibili în apropierea intrării ambasadei. În urma exploziei au fost rănite cel puţin alte 10 persoane, au anunţat luni Ministerul rus de Externe şi oficiali afgani.

Poliţia a declarat că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzile înarmate în timp ce se apropia de poartă, într-unul dintre primele atacuri de acest fel de când talibanii au preluat puterea anul trecut.

„Atacatorul sinucigaş, înainte de a ajunge la ţintă, a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile ambasadei ruse ... nu există încă informaţii despre victime", a declarat, pentru Reuters, Mawlawi Sabir, şeful districtului de poliţie unde a avut loc atacul.

Ministerul rus de Externe a precizat într-un comunicat că un militant necunoscut a declanşat un dispozitiv exploziv în apropierea intrării în secţiunea consulară a ambasadei în jurul orei 10:50, ora Kabulului.

„În urma atacului, doi angajaţi ai misiunii diplomatice au fost ucişi şi există, de asemenea, victime printre cetăţenii afgani", a precizat ministerul.

Celelalte patru persoane ucise sunt civili afgani, a declarat Khalid Zadran, un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Rusia este una dintre puţinele ţări care au menţinut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat controlul ţării în urmă cu mai bine de un an. Deşi Moscova nu recunoaşte în mod oficial guvernul talibanilor, aceasta a purtat discuţii cu oficialii în vederea unui acord de furnizare de benzină şi alte produse de bază.

Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru explozia de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kabul,
ambasada,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici