Atac la Atena. Un poliţist a fost rănit după ce o grenadă a fost aruncată spre Ambasada Franţei

Doi indivizi neidentificaţi care circulau cu o motocicletă au aruncat o grenadă în direcţia Ambasadei Franţei de la Atena, rănind uşor un ofiţer de poliţie care păzea instituţia, relatează Sputnik News, citând site-ul Zougla.

423 afișări
Imaginea articolului Atac la Atena. Un poliţist a fost rănit după ce o grenadă a fost aruncată spre Ambasada Franţei

Atac la Atena. Un poliţist a fost rănit după ce o grenadă a fost aruncată spre Ambasada Franţei

Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei de joi, când autorii atacului au aruncat o grenadă spre clădirea ambasadei franceze la Atena.

Un ofiţer de poliţie a fost uşor rănit în urma exploziei grenadei.

Poliţia antiteroristă greacă anchetează incidentul care a avut loc în jurul orei locale 5 dimineaţa, pe un bulevard important al Atenei, în faţa clădirii Parlamentului grec.

Anchetatorii sunt de părere că atacul a fost comis de anarhiştii greci, care în mod regulat comit atacuri ce vizează misiunile diplomatice. Însă, aceştia au precizat că nu exclud ipoteza unei legături cu simpatizanţii de extremă dreapta din Franţa, în contextul în care Marine Le Pen, liderul Frontului Naţional, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Ofiţerul de poliţie, rănit la picior în urma acestui incident, a fost transportat la spital.

Explozia a cauzat pagube minore în zona intrării principale a ambasadei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici