Atac sinucigaş cu bombă la ambasada Rusiei din Kabul. Cel puţin doi morţi şi 11 răniţi în urma exploziei

Un atacator sinucigaş cu bombă a detonat explozibili în apropierea intrării ambasadei Rusiei din Kabul, a anunţat luni poliţia, adăugând că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzile înarmate în timp ce se apropia de poartă.

1082 afișări
Imaginea articolului Atac sinucigaş cu bombă la ambasada Rusiei din Kabul. Cel puţin doi morţi şi 11 răniţi în urma exploziei

UPDATE 12:20 Doi angajaţi ai ambasadei ruse au fost ucişi luni într-un atentat sinucigaş cu bombă în apropierea misiunii diplomatice a ţării în capitala afgană, Kabul, a anunţat Ministerul rus de Externe.

"La 5 septembrie, la ora 10:50, ora Kabulului, în imediata apropiere a intrării în secţiunea consulară a Ambasadei Rusiei la Kabul, un militant necunoscut a declanşat un dispozitiv exploziv. În urma atacului, doi angajaţi ai misiunii diplomatice au fost ucişi şi există, de asemenea, victime în rândul cetăţenilor afgani", a precizat ministerul într-un comunicat.

UPDATE 11:30 Poliţia a declarat că cel puţin două persoane au murit şi 11 au fost rănite în urma exploziei. 

"Atacatorul sinucigaş, înainte de a ajunge la ţintă, a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile ambasadei ruse (talibane)... nu există încă informaţii despre victime", a declarat pentru Reuters Mawlawi Sabir, şeful districtului de poliţie unde a avut loc atacul.

Rusia este una dintre puţinele ţări care au menţinut o ambasadă la Kabul după ce talibanii au preluat controlul ţării în urmă cu mai bine de un an. Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernul talibanilor, a purtat discuţii cu oficialii pentru un acord de furnizare de combustibil şi alte produse de bază.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici