Atac surpriză. Aviaţia militară israeliană a atacat Portul sirian Latakia

Avioane militare israeliene au atacat, în cursul nopţii de luni spre marţi, Portul sirian Latakia, în cadrul unei operaţiuni care a vizat transporturi de armament iranian, afirmă surse locale.

23995 afișări
Imaginea articolului Atac surpriză. Aviaţia militară israeliană a atacat Portul sirian Latakia
Conform Televiziunii publice din Siria, citată de cotidianul The Times of Israel, avioane militare israeliene au lansat cinci rachete spre containere din Portul Latakia, situat la Marea Mediterană. Atacul a vizat transporturi de armament iranian destinate organizaţiei şiite libaneze Hezbollah. Nu au fost raportate victime.
 
Atacul asupra Portului Latakia este o misiune rară efectuată de Israel, care evită să efectueze operaţiuni militare în zone din Siria în care se află trupe ruse. În 2018, Israelul a atacat oraşul Latakia, iar sistemele antiaeriene siriene au doborât din greşeală un avion rus de recunoaştere.
 
Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu pe tema operaţiunii de marţi, dar premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul luptă permanent împotriva "forţelor negative" din Orientul Mijlociu. "Împingem înapoi forţele negative din regiune zi şi noapte. Nu ne vom opri nicio secundă. Aceste activităţi au loc aproape zilnic", a afirmat Naftali Bennett.
 
Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii militare iraniene şi transporturi destinate grupului islamist şiit Hezbollah. Iranul şi organizaţia fundamentalistă libaneză Hezbollah au trimis trupe în Siria pentru a ajuta regimul Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici