Atacatorii de la Bombay erau în "misiune sinucigaşă" şi veneau din Pakistan

Autorii atacurilor de la Bombay erau într-o "misiune sinucigaşă", a apreciat marţi comandantul poliţiei din oraş, adăugând că există "probe serioase conform cărora aceştia veneau din Pakistan".

12 afișări
Imaginea articolului Atacatorii de la Bombay erau în "misiune sinucigaşă" şi veneau din Pakistan

Atacatorii de la Bombay erau în "misiune sinucigaşă" şi veneau din Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După părerea noastră, a fost vorba despre o misiune sinucigaşă", a declarat Hassan Gafoor, adăugând că scopul operaţiunii era "să facă o acţiune spectaculoasă şi să ucidă cât mai multe persoane cu putinţă".

El a afirmat că atacatorii, în număr de zece, au sosit din portul pakistanez Karachi, după ce au capturat o navă indiană.

"Avem dovezi serioase că veneau din Pakistan", a precizat el, adăugând că singurul membru al grupului care a fost capturat în viaţă "este fără îndoială pakistanez".

"În urma atentatului de la hotelul Marriott (de la Islamabad, din 20 septembrie - n.r.), am fost avertizaţi că hoteluri precum Taj ar putea fi expuse pericolului", a recunoscut oficialul din cadrul poliţiei, întrebat despre informaţiile din presă conform cărora serviciile de informaţii americane şi indiene avertizaseră cu privire la atacuri la Bombay, în special împotriva marilor hoteluri.

El a precizat că ancheta "progresează bine" şi că India face schimb de informaţii cu serviciile străine, în special FBI, ai cărei agenţi au început investigaţii la Bombay.

Cel puţin 188 de persoane, dintre care circa 30 de străini, au fost ucise într-o serie de atacuri coordonate la Bombay, în locuri emblematice, în special frecventate de turişti, între 26 şi 29 noiembrie, conform ultimului bilanţ oficial.

Citeşte şi:

India avea informaţii de zece luni că se pregătesc atentate

Autorii atacurilor de la Bombay sunt de origine pakistaneză

Ministrul indian de Interne demisionează, după atentatele din Bombay

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici