Atacatorul de la Bruxelles a ajuns în Lampedusa, în Italia, în 2011 - surse

Tunisianul suspectat că a împuşcat mortal doi suporteri suedezi de fotbal la Bruxelles a sosit pe insula italiană Lampedusa în 2011, au declarat marţi două surse guvernamentale şi de securitate italiene, confirmând un raport al agenţiei de presă ANSA, scrie Reuters.

805 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la Bruxelles a ajuns în Lampedusa, în Italia, în 2011 - surse

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Suspectul a petrecut o perioadă de timp în Italia înainte de a se muta în Suedia, dar a fost expulzat de acolo în conformitate cu normele „Dublin” ale UE şi s-a întors în Italia, a declarat una dintre surse.

El a fost identificat în 2016 de poliţia din Bologna ca fiind un subiect cu risc de radicalizare islamistă şi a intrat sub observaţia serviciilor de informaţii, dar nu avea la acea vreme un cazier judiciar semnificativ, a precizat sursa.

Autorităţile italiane i-au pierdut urma la un moment dat în 2016 şi au presupus că acesta s-a mutat din nou în străinătate, a adăugat sursa.

La Bruxelles, ministrul belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne, a declarat că ţara sa a primit un raport neconfirmat în 2016 de la un serviciu de poliţie străin care indica faptul că presupusul atacator avea un „profil radicalizat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici