Atacatorul din Illinois şi cel de la Virginia Tech au folosit acelaşi dealer de arme

Atacatorul de la Universitatea din Illinois, care a împuşcat cinci persoane şi ulterior s-a sinucis, a utilizat acelaşi dealer de arme, pe Internet, ca şi studentul care a ucis 32 de persoane la Virginia Tech, anul trecut.

1 afișare
Imaginea articolului Atacatorul din Illinois şi cel de la Virginia Tech au folosit acelaşi dealer de arme

Atacatorul din Illinois şi cel de la Virginia Tech au folosit acelaşi dealer de arme

Furnizorul de arme Eric Thompson a declarat că site-ul său, topglock.com, i-a vândut lui Stephen Kazmierczak două încărcătoare goale şi un pistol, cu doar zece zile înainte ca bărbatul de 27 de ani să comită atacul sinucigaş de la Northern Illinois Universityrelatează Sky News.

Un alt site pe care îl deţine, thegunstore.com, vânduse un pistol Walther cu calibrul de 22 de milimetri, lui Cho Seung-Hui, studentul care a comis atacul din campusul universităţii Virginia Tech, în aprilie 2007.

"Încă sunt uimit de coincidenţe. Tremur. Nu pot să cred că cineva va comanda din nou la noi şi va face acelaşi lucru", a declarat dealerul.

Thompson a recunoscut că s-a gândit la posibilitatea ca Stephen Kazmierczak să îi fi descoperit site-ul în urma publicităţii făcute după masacrul de la Virginia Tech.

El a explicat că traficul pe site-ul său s-a intensificat în urma acestui masacru, adăugând că a primit mai multe apeluri telefonice şi ameninţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici