Atacul armat din Arizona s-a soldat cu şase morţi şi 14 răniţi - VIDEO

Atacul armat de sâmbătă din Arizona s-a soldat cu şase morţi şi 14 răniţi, conform unui nou bilanţ anunţat duminică de poliţia locală, citat de CNN.

69 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din Arizona s-a soldat cu şase morţi şi 14 răniţi - VIDEO

Atacul armat din Arizona s-a soldat cu şase morţi şi 14 răniţi (Imagine: Meiafax Foto/AFP)

O fetiţă în vârstă de nouă ani şi un judecător federal se numără printre persoanele care şi-au pierdut viaţa, în timp ce printre răniţi se află congresmenul Gabrielle Giffords.

Aceasta se afla duminică în stare critică, după ce a suferit o rană la cap în timpul atacului şi a fost ulterior supusă unei intervenţii chirurgicale.

Video Stirileprotv.ro

Un bărbat înarmat a deschis focul, sâmbătă dimineaţă, în timpul unei întâlniri a congresmenului democrat cu alegătorii, agresorul fiind imobilizat de doi trecători şi predat ulterior forţelor de ordine. Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 de ani, a fost transferat în custodia FBI, însă refuză să coopereze cu anchetatorii.

Aceştia au dat publicităţii fotografia unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani, "care ar putea fi asociat cu suspectul", fiind văzut în apropierea acestuia la locul atacului.

Anchetatorii au percheziţionat în noaptea de sâmbătă spre duminică o maşină şi casa unde Loughner locuieşte împreună cu părinţii săi, au declarat surse din forţele de ordine.

Suspectul se revoltase, în postări online, împotriva "controlului minţii" exercitat de guvern şi a analfabetismului din Statele Unite şi "a avut probleme în trecut", a declarat şeriful din comitatul Pima, Clarence Dupnik. "Există motive să credem că această persoană ar putea avea probleme mintale", a spus el, adăugând că suspectul a mai avut contacte cu forţele de ordine, după ce a formulat ameninţări violente.

Conform documentelor judiciare, Loughner a fost arestat pentru deţinere de droguri în 2007, însă acuzaţiile împotriva sa au fost respinse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici