Atacul armat din Illinois. Victimele au vârste cuprinse între 8 şi 85 de ani

  • Victimele transportate la un spital după atacul armat din Illinois aveau vârste cuprinse între 8 şi 85 de ani.
  • Cel puţin 4 pacienţi sunt copii.
679 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din Illinois. Victimele au vârste cuprinse între 8 şi 85 de ani

Şase persoane au fost ucise luni după ce un bărbat înarmat a deschis focul la o paradă de 4 iulie în Highland Park, Illinois.

Cinci dintre cei care au fost ucişi au murit la faţa locului, toţi fiind adulţi, a declarat medicul legist din Lake County, Jennifer Banek, conform CNN.

O altă persoană a murit după ce a fost transportată la un spital local, a precizat aceasta.

Autorităţile lucrează pentru a anunţa familiile victimelor şi nu au dat publicităţii numele persoanelor ucise.

În total, 26 de pacienţi au fost primiţi la Highland Park Hospital, potrivit doctorului Brigham Temple, director medical al NorthShore University Health System. Dintre aceştia, 25 au suferit răni prin împuşcare, a spus Temple. Zece dintre cei trataţi au sosit cu ambulanţa, a spus el, iar 19 dintre cele 25 de victime împuşcate au fost externate.

Pacienţii de acolo aveau vârste cuprinse între 8 ani şi 85 de ani, potrivit lui Temple, 4 sau 5 pacienţi fiind copii.

Alţi cinci au fost transportaţi la Spitalul Evanston, potrivit purtătorului de cuvânt Jim Anthony de la NorthShore University Health System.

Preşedintele Joe Biden a început Ziua Independenţei împărtăşind un mesaj despre viitorul ţării, dar a reacţionat rapid la atac.

"Jill şi cu mine suntem şocaţi de violenţa armată lipsită de sens care a adus din nou durere într-o comunitate americană în această Zi a Independenţei", a spus preşedintele într-o declaraţie făcută luni.

Poliţia l-a reţinut pe Robert E. Crimo III, 22 de ani, luni seara. El era căutat pentru "presupusa sa implicare" în atac, potrivit FBI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici