ATACUL ARMAT din Paris: Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta privind atacul de la Charlie Hebdo

Şapte persoane se află joi în arest preventiv în cadrul anchetei privind atacul comis cu o zi înainte împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

3620 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT din Paris: Şapte persoane au fost arestate preventiv în ancheta privind atacul de la Charlie Hebdo

Premierul francez anunţă "mai multe reţineri" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Locul unde au fost efectuate aceste reţineri nu a fost precizat.

Premierul Manuel Valls a declarat la rândul său pentru postul de radio RTL că autorii atacului "sunt fără îndoială urmăriţi" de serviciile de poliţie şi justiţie, dar că "nu există risc zero". El a subliniat "dificultatea" cu care se confruntă poliţia din cauza "numărului mare de indivizi care reprezintă un pericol". 

Poliţia franceză a publicat fotografiile a doi fraţi suspectaţi că ar fi autorii atacului şi care fac obiectul unor "mandate de căutare", Cherif şi Said Kouachi, în vârstă de 32 şi, respectiv, 34 de ani, şi a făcut apel la mărturiile persoanelor care au asistat la atac. Cei doi suspecţi "sunt probabil înarmaţi şi periculoşi", a avertizat prefectura de poliţie din Paris. 

Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, "după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare", a anunţat o sursă apropiată dosarului.

Fraţii Kouachi sunt suspectaţi că au ucis 12 persoane şi au rănit alte 11 în timpul unui atac în redacţia Charlie Hebdo din Paris, înainte de a fugi. Atacul a provocat un val de indignare în Franţa şi a determinat peste 100.000 de persoane să manifesteze spontan în toată ţara pentru a denunţa terorismul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici