Atacul asupra consulatului iranian. Ambasadorul Iranului în Siria spune că răspunsul va fi „dur”

  • Ambasadorul Teheranului din Siria a anunţat că răspunsul Iranului la atacul asupra consulatului din Damasc va fi „dur”.
  • Clădirea consulatului iranian de la Damasc a fost distrusă luni de o rachetă.
  • Mai multe persoane au murit, inclusiv un înalt lider militar iranian.
3534 afișări
Imaginea articolului Atacul asupra consulatului iranian. Ambasadorul Iranului în Siria spune că răspunsul va fi „dur”

Zahedi

Ambasadorul iranian a spus că riposta va fi dură. Diplomatul a mai susţinut că între cinci şi şapte persoane au fost ucise în timpul atacului, potrivit Sky News.

Televiziunea de stat iraniană în limba arabă Al-Alam şi postul de televiziune Al-Mayadeen au declarat că lovitura l-a ucis pe consilierul militar iranian, generalul Ali Reza Zahedi. Generalul Zahdi a condus forţa de elită Quds din Liban şi Siria până în 2016.

Ministrul sirian de externe Faisal Mekdad a declarat presei, după întâlnirea cu ambasadorul Iranului, Hossein Akbari, că „mai multe” persoane au fost ucise. Reşedinţa ambasadorului iranian se află în clădirea consulară, aflată chiar lângă ambasada din Damasc.

Armata siriană a anunţat că apărarea sa antiaeriană a interceptat „ţinte ostile” în vecinătatea Damascului. Armata din Siria a mai transmis că avioanele israeliene au vizat clădirea consulatului din direcţia Înălţimilor Golan, la ora locală 17.00. Armata israeliană nu a comentat incidentul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici