Atacul asupra jurnalistei ruse din Moscova nu poate să aibă o tentă politică, avertizează Kremlinul

Atacul asupra jurnalistei postului de radio rus Ekho Moskvy a fost comis de către un bărbat cu probleme psihice, prin urmare incidentul nu poate să primească o tentă politică, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

549 afișări
Imaginea articolului Atacul asupra jurnalistei ruse din Moscova nu poate să aibă o tentă politică, avertizează Kremlinul

"Din punctul nostru de vedere, ar fi ilogic şi greşit să acordăm o nuanţă politică acestui incident tragic, care este de fapt o manifestare a nebuniei", a spus Peskov.

Postul de radio Ekho Moskvy promovează ştiri şi comentarii care sunt critice la adresa Kremlinului şi a aliaţilor lui Vladimir Putin. Jurnalista Iulia Latinina a declarat la începutul anului că a fost obligată să părăsească Rusia după o serie de atacuri asupra ei, inclusiv incendierea maşinii personale.

Luni, o jurnalistă a postului de radio rus Ekho Moskvy a fost înjunghiată de către un bărbat care a pătruns cu forţa în sediul instituţiei din Moscova, având asupra lui un cuţit.

Tatiana Felgengauer a fost rănită în zona gâtului şi este internată în stare gravă la spital, fiind recent operată.

Atacatorul a fost identificat drept Boris Grits, care are cetăţenie israeliană şi rusă. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul ar avea probleme psihice.

"În timpul interogatoriului, s-a identificat drept Boris Grits. Răspunsurile lui au fost ciudate. Cel mai probabil, suferă de o boală mintală, este nebun. Bărbatul susţine că jurnalista a folosit telepatia pentru a-l hărţui sexual, încă din 2012. Atacatorul a fost supus unei examinări psihiatrice", a declarat sursa citată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici