Atacul cibernetic din Coreea de Sud: Seulul acuză agenţia nord-coreeană de informaţii militare

Agenţia militară de informaţii din Coreea de Nord se află la originea vastului atac cibernetic comis luna trecută împotriva reţelelor informatice aparţinând mai multor posturi de televiziune şi bănci sud-coreene, au anunţat miercuri autorităţile de la Seul.

586 afișări
Imaginea articolului Atacul cibernetic din Coreea de Sud: Seulul acuză agenţia nord-coreeană de informaţii militare

Atacul cibernetic din Coreea de Sud: Seulul acuză agenţia nord-coreeană de informaţii militare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Analiza codurilor de acces şi codurilor malware utilizate în cursul acestor atacuri a dezvăluit că sursa se află la Biroul General de Recunoaşte al Coreei de Nord, a precizat Agenţia sud-coreeană pentru Securitatea Internetului (KISA), un organism de stat.

"A fost un atac premeditat şi planificat în mod meticulos de către Coreea de Nord", a declarat un purtător de cuvânt KISA. "Am colectat numeroase probe care arată că Biroul General pentru Recunoaştere a efectuat acest atac, care a fost pregătit timp de cel puţin opt luni", a subliniat acesta.

Experţi sud-coreeni au localizat şase calculatoare situate pe teritoriul Coreei de Nord.

Atacul, care a avut loc pe 20 martie, a vizat reţelele informatice ale posturilor de televiziune KBS, MBC şi YTN, dar şi sistemele băncilor Shinhan şi Nonghyu, care au fost "parţial sau integral paralizate", anunţa la vremea respectivă KISA.

Atacul a avut loc într-un context de amplificare a tensiunilor în peninsulă, care au atins, în prezent, cel mai înalt nivel din ultimii ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici