ATACUL de la Barcelona: Operaţiunea de căutare a principalului suspect în acest caz, extinsă la alte ţări din Europa

Autorităţile din Catalonia au anunţat că operaţiunea de căutare a principalului suspect în cazul atacului cu vehicul de la Barcelona a fost extinsă şi la alte state europene, existând suspiciuni că acesta ar fi părăsit teritoriul Spaniei, informează agenţia de ştiri Reuters.

1917 afișări
Imaginea articolului ATACUL de la Barcelona: Operaţiunea de căutare a principalului suspect în acest caz, extinsă la alte ţări din Europa

Operaţiunea de căutare a suspectului în cazul atacului din Barcelona, extinsă la alte ţări din Europa

Poliţia îl caută pe Younes Abouyaaqoub, un tânăr de origine marocană despre care se crede că ar fi fost şoferul vechiului utilizat în atentatul de la Barcelona, soldat cu 13 morţi şi peste 100 de răniţi.

"Persoana nu mai este căutată doar în Catalonia, ci în toate ţările europene, este un efort al poliţiei europene", a declarat, luni, oficialul catalan Joaquim Forn.

Autorităţile au anunţat că nu pot exclude posibilitatea ca suspectul să fi trecut frontiera în Franţa.

Autorităţile îl caută pe Abouyaaqoub de câteva zile, fiind singurul din cei 12 suspecţi care este încă în libertate.

Forn, care se coordonează departamentul de afaceri interne în cadrul administraţiei regiunii autonome Catalonia, a confirmat că toate dovezile indică faptul că Abouyaaqoub ar fi fost şoferul vechiului utilizat în atac.

Potrivit informaţiilor preliminare, Younes Abouyaaqoub ar avea 22 de ani şi ar fi locuit în oraşul Ripoll, la nord de Barcelona.

Anchetatorii au anunţat că informaţiile disponibile sugerează că un imam, Abdelbaki Es Satty, ar fi responsabil de radicalizarea mai multor tineri musulmani din oraşul spaniol Ripoll, informează site-ul postului France 24.

Mai mulţi suspecţi în cazul recentelor atentate din Catalonia, soldate cu 14 morţi, au locuit în oraş.

Poliţia a efectuat luni o serie de percheziţii la mai multe imobile din localitate, a declarat Forn.

Autorităţile au comunicat că imamul a fost închis câţiva ani şi era în contact cu un suspect dat în urmărire pentru terorism.

Cotidianul El Mundo a relatat că Satty s-a împrietenit în închisoare cu Rachid Aglif, un individ condamnat la 18 ani de închisoare pentru atentatele de la Madrid din 2004, soldate cu 191 de morţi.

Procurorii belgieni au comunicat că imamul ar fi locuit o perioadă în Belgia, fără a oferi mai multe detalii.

Imamul a dispărut marţi şi există posibilitatea ca el să fi murit în urma exploziei produse miercuri după-amiaza într-un imobil din oraşul Alcanar, unde poliţia a găsit ulterior 120 de butelii cu gaz.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici