ATACUL DIN CAIRO: Renzi îl asigură pe preşedintele Egiptului de susţinerea Italiei în lupta contra terorismului

Premierul italian Matteo Renzi l-a contactat sâmbătă, după explozia de la Consulatul italian din Cairo, pe preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi şi i-a transmis că Italia susţine eforturile Egiptului în lupta împotriva terorismului, relatează The Associated Press în pagina electronică.

207 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN CAIRO: Renzi îl asigură pe preşedintele Egiptului de susţinerea Italiei în lupta contra terorismului

Matteo Renzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Italia ştie că terorismul este o provocare imensă, care marchează profund istoria în vremurile noastre", i-a spus Renzi lui el-Sisi sâmbătă dimineaţa, potrivit unui comunicat emis de Biroul premierului. "Nu vom lăsa Egiptul singur. Italia şi Egiptul sunt şi vor fi întotdeauna împreună în lupta împotriva terorismului", se arată în comunicat.

Ministrul egiptean de Interne Magdy Abdel-Ghaffar a vizitat scena atacului cu bombă, în centrul capitalei egiptene. Televiziunile au transmis imagini în care ministrul apare examinând pagubele.

Ministrul italian de Exerne Paolo Gentiloni a declarat sâmbătă dimineaţa că ţara sa nu se va lăsa intimidată de explozia care a avariat clădirea consulatului.

O persoană a fost ucisă, iar alte patru rănite sâmbătă dimineaţa, în explozie, potrivit Ministerului egiptean al Sănătăţii. Deflagraţia a avariat grav imobilul şi a spart conducte de alimentare cu apă, provocând o inundaţie în zonă.

Poliţia egipteană continua să ancheteze cauza exploziei. Atacul nu a fost revendicat.

"Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate şi personalul nostru. Italia nu se va lăsa intimidată", a scris Getiloni într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Explozia a avut loc la ora locală 6.20 (7.20, ora României), în timp ce consulatul era închis. Niciun membru al personalului italian nu a fost rănit, a declarat un oficial italian de la Cairo pentru AP.

Potrivit unui reporter AP aflat la faţa locului, explozia a avariat grav mai multe etaje ale clădirii în care funcţiona consulatul, provocând o gaură în faţadă. Strada a fost inundată de apa provenind de la conductele de alimentare sparte.

Poliţia a delimitat un perimetru înainte de sosirea anchetatorilor. Bucăţi carbonizate dintr-o maşină erau împrăştiate pe drum. O bucată carbonizată din motor a fost găsită pe o stradă paralelă.

"Dormeam, când a izbucnit o explozie care mi-a spart geamul. Am ieşit afară. Se ridicase praf în aer", a declarat Ahmed Hasan, în vârstă de 20 de ani, un vecin. El a declarat că explozia a avut loc la ora locală 6.20 şi că a văzut o persoană rănită la un picior.

Un oficial egiptean din domeniul securităţii a declarat că un civil şi un poliţist au fost răniţi în explozie.

Un oficial din domeniul securităţii a declarat pentru agenţia de presă Mena, de stat, că anchetatorii urmăreau să afle dacă un dispozitiv exploziv a fost plasat sub o maşină parcată lângă clădire.

Explozia a avut loc într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Cairo, traversată de o arteră majoră care asigură legătura între Piaţa Ramis şi centrul capitalei. În zona în care a avut loc explozia se aflau maşini, pietoni şi minibuze, în pofida orei matinale de weekend, în mijlocul lunii de Ramadan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici