Atacul din Nairobi: Comandoul deţine în continuare ostatici în viaţă în centrul comercial

Comandoul islamist înarmat, care a luat cu asalt, sâmbătă, un centru comercial din Nairobi, deţinea în continuare, marţi dimineaţa, ostatici "în viaţă", afirmă pe noul lor cont de Twitter islamiştii somalezi shebab, care au revendicat atacul.

523 afișări
Imaginea articolului Atacul din Nairobi: Comandoul deţine în continuare ostatici în viaţă în centrul comercial

Atacul din Nairobi: Comandoul deţine în continuare ostatici în viaţă în centrul comercial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ostaticii care sunt deţinuţi de mujahedini în interiorul (centrului comercial) Westgate sunt încă în viaţă, şocaţi dar totuşi în viaţă", au scris marţi dimineaţă shebab, care au legături cu Al-Qaida, pe contul lor de Twitter.

Pe acelaşi cont, islamişti shebab au postat o imagine surprinsă de o cameră de supraveghere, în care doi atacatori apar mergând, potrivit lor, în centrul comercial.

Guvernul kenyan a anunţat luni seara că toţi ostaticii aflaţi în mâinile teroriştilor au fost probabil salvaţi. În plus, Guvernul de la Nairobi a comunicat că deţine controlul asupra centrului comercial.

Însă marţi, forţele kenyene luptau în continuare cu "unul sau doi" islamişti ascunşi în interiorul Westgate, după trei zile de la atacarea clădirii de către un comando, potrivit unor surse din domeniul securităţii.

Atacul s-a soldat cu cel puţin 62 de morţi şi aproape 200 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici