Atacul din Rusia. Patru bărbaţi acuzaţi în atacul din Moscova. Doi dintre ei, care prezentau semne vizibile de violenţă fizică, şi-au recunoscut implicarea / Franţa ridică nivelul de alertă teroristă

Un tribunal din Moscova a ordonat ca patru suspecţi în cazul atacului de la concertul de la Crocus City Hall să fie ţinuţi în arest preventiv timp de două luni, până la proces.

4988 afișări
Imaginea articolului Atacul din Rusia. Patru bărbaţi acuzaţi în atacul din Moscova. Doi dintre ei, care prezentau semne vizibile de violenţă fizică, şi-au recunoscut implicarea / Franţa ridică nivelul de alertă teroristă

Atacul din Rusia. Doi suspecţi inculpaţi şi reţinuţi pentru două luni în Rusia. Instanţă: "şi-au recunoscut pe deplin vinovăţia"

UPDATE Patru bărbaţi acuzaţi în atacul din Moscova. Doi dintre ei, care prezentau semne vizibile de violenţă fizică, şi-au recunoscut implicarea

Patru bărbaţi acuzaţi că au orchestrat atacul devastator asupra sălii de concert din Rusia, soldat cu peste 130 de vieţi pierdute, au apărut în faţa unui tribunal din Moscova în condiţii îngrijorătoare, prezentând semne evidente de bătăi severe, informează AP. În timpul audierilor, unul dintre suspecţi abia părea conştient. Deşi doi suspecţi şi-au recunoscut implicarea după ce au fost acuzaţi, au apărut îndoieli cu privire la autenticitatea mărturisirilor lor din cauza stării lor fizice.

Tribunalul din districtul Basmanny i-a acuzat oficial pe Dalerdzhon Mirzoyev, Saidakrami Rachabalizoda, Shamsidin Fariduni şi Mukhammadsobir Faizov de comiterea unui atac terorist în grup, soldat cu decese, pasibili de a fi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Au apărut rapoarte care susţin că aceştia ar fi fost torturaţi în timpul interogatoriilor, fapt demonstrat de vânătăile suferite de Mirzoyev, Rachabalizoda şi Fariduni, cu Rachabalizoda purtând un bandaj la ureche, care ar fi fost tăiată în timpul întrebărilor, deşi informaţia nu este confirmată.

Faizov, adus în instanţă din spital într-un scaun cu rotile, părea într-o stare de suferinţă pe parcursul întregului proces, primind îngrijiri medicale pentru multiple tăieturi. În ciuda acuzaţiilor, Mirzoyev şi Rachabalizoda au recunoscut implicarea lor, în contextul Zilei Naţionale de Doliu a Rusiei pentru victime.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat arestarea suspecţilor şi reţinerea a încă şapte persoane legate de atac. Departamentul de Sănătate din Moscova a iniţiat teste ADN pentru identificarea celor decedaţi, un proces aşteptat să dureze săptămâni. Atacul, atribuit unei filiale a Statului Islamic, rămâne cel mai mortal din recenta istorie a Rusiei, aruncând o umbră sumbră asupra naţiunii.

 
Ştirea iniţială
 
Dalerdzhon Barotovici Mirzoyev, cetăţean din Tadjikistan, "şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia" pentru că a tras asupra cetăţenilor ruşi aflaţi în sala de concerte şi a dat foc clădirii, au publicat pe Telegram instanţele din oraşul Moscova.
 
Saidakrami Murodali Rachabalizoda şi-a "recunoscut, de asemenea, vinovăţia" pentru o acuzaţie de terorism, potrivit unei postări pe canalul Telegram, care nu a oferit mai multe detalii.
 
Perioadele de detenţie pentru toţi patru suspecţii vor expira pe 22 mai. Toti riscă închisoare pe viaţă.
 
Incidentul de lângă Moscova este cel mai mortal atac revendicat de ISIS pe teritoriul european şi cel mai mortal atac comis de orice grup în Rusia de la Beslan din 2004.

Franţa ridică nivelul de alertă

Premierul francez a anunţat că, în urma unei reuniuni care a avut loc în această seară la Palatul Elysee din Paris, Franţa îşi ridică nivelul de ameninţare teroristă, având în vedere atacul de vineri din sala de concerte de lângă Moscova.

Gabriel Attal: "În urma atacului de la Moscova, Consiliul de apărare şi securitate a fost convocat de preşedinte la Palatul Elysee în această seară. Ţinând cont de revendicările privind atacul din partea Statului Islamic şi de ameninţarea cu care se confruntă ţara noastră, am decis să creştem nivelul de ameninţare teroristă la cel mai înalt nivel posibil - urgenţă de atac."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici