Atacul grupării Boko Haram asupra unei închisori din Nigeria a provocat evadarea a 119 deţinuţi

Gruparea islamistă Boko Haram a revendicat joi atacul unei închisori din centrul Nigeriei care a permis evadarea a 119 deţinuţi, conform unui presupus purtător de cuvânt al mişcării.

104 afișări
Imaginea articolului Atacul grupării Boko Haram asupra unei închisori din Nigeria a provocat evadarea a 119 deţinuţi

Membri ai grupării Boko Haram (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Am organizat operaţiunea pentru a elibera şapte membri ai grupării de acolo (din închisoare) şi mulţumită lui Dumnezeu, operaţiunea a fost un succes", a afirmat un presupus purtător de cuvânt al Boko Haram, care s-a prezentat sub numele de Abu Qaqa.

"Aceştia sunt în siguranţă în tabăra noastră", a adăugat acesta.

În cursul zilei, purtătoarea de cuvânt Hadiza Aminu afirmase că 199 de deţinuţi au evadat. "Vroiam să spun 119 nu 199. Deţinuţi care au evadat sunt 119 deoarece au fost în total 120 şi unul singur a rămas", a adăugat ea.

"Un număr mare de bărbaţi înarmaţi au atacat închisoarea din Koton Karfe ieri (miercuri) seară, au aruncat cu explozibil către uşile clădirii şi au deschis focul", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare din statul Kogi.

"După un schimb de focuri, unul dintre oamenii noştri a fost ucis, iar atacatorii i-au copleşit pe gardieni, au deschis celulele şi au eliberat 119 deţinuţi care aşteptau procesul, lăsând unul la faţa locului", a adăugat aceasta.

Locuitorii oraşului au acuzat imediat gruparea islamistă Boko Haram.

În septembrie 2010, Boko Haram a atacat o închisoare din statul Bauchi (nord) provocând evadarea a peste 700 de deţinuţi.

Boko Haram este acuzată de a fi provocat o serie de atacuri cu bombă şi cu arme de foc în mai multe regiuni ale ţării pe parcursul ultimelor luni, mai ales în regiunea musulmană de nord a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici